◄
Skład:
3 jajka
1 szkl. cukru kryształu – najlepiej drobnego
1 szkl. kwaśnej śmietany
2 szkl. mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka masła /margaryny
do wyboru : otarta skórka i sok z jednej cytryny albo olejek migdałowy i pół garści pokruszonych płatków migdałowych lub wybrany olejek
Całe jajka ubić (ew. utrzeć) z cukrem, ubijając dodać stopione i ostudzone masło/margarynę mieszając dodawać na przemian po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem i śmietany, dodać dodatki wymieszać.
Nakładać do formy babkowej, do 1/3 wysokości – najlepiej z kominkiem, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w 170 C (góra-dół) przez ok. 30 minut.
STATSTYKA:
Jesteś naszym 14543596 gościem.Korzystanie z portalu oznacza akceptację politykę prywatności.